să ai grijă de tine

hug-2381652_1920

Uneori ți se creează impresia că ceva nu merge bine. Ai o presimțire că totul stă pe loc și că urmează ceva să se îmtâmple. Sau s-a întâmplat deja. Ești neliniștit, ți se pare naiv și ciudat să râzi, pentru că știi că e ceva acolo care nu te lasă să faci asta. Ți-e frică să vorbești, să întrebi, să asculți. Ca să nu ajungi cumva tu în epicentrul celor întâmplate. Acesta e momentul în care trebuie să ai grijă de tine.

*

Te frămânți, te zbați, încerci să înțelegi dacă ai greșit tu ceva sau dacă altcineva e inculpatul. Vizitezi, sufletește, oamenii pe care îi iubești ca să realizezi dacă-s răniți sau nu. Te uiți în jurul tău și-ți pare că nu s-a schimbat nimic. Aceleași priviri fugare, aceleași zâmbete îmbibate cu ambiții copilărești și de culoarea apusului de soare-n februarie, roșii, pline de viață, calde. Același ținut de mână, aceeași cafea savurată, aceleași cărți uitate pe rafturi, aceiași îndrăgostiți pe banca din parc, același „te iubesc” spus pe furiș, la ureche, în șoaptă. Aceeași intimitate, același tot. Oare ce-ar fi, dacă nimic din toate astea? Paranoie? Alarmă falsă?

Alergi de jur-împrejur, analizezi minuțios, observi fiecare chip care a făcut sau încă mai face parte din viața ta, încercând din răsputeri să-ți dai seama dacă are cineva de gând să se-ntoarcă sau să plece. Apoi obosești.

Și-ți dai seama că tu ești problema. Că ai tu ceva înăuntrul tău care te-mpiedică să savurezi același tot. Ai tu ceva înăuntrul tău care încă sângerează, de ani buni sângerează. Și atunci când rana se extinde, sângerează mai tare, iar tu ai presimțirea că ceva nu-i bine.

 

Și, până la urmă, cel rănit ești doar tu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s