Despre schimbări

Am mai spus că nu sunt constantă. Mă cam trage mereu la schimbări. Ei bine, ca să nu risc să fac shimbări mai grave, din anumite motive şi dorinţe de moment, am decis să mă joc puţin cu părul meu.

De când mă ţin eu minte, am avut un păr lung, frumos, bogat, des şi ondulat. Până într-o zi în care mi-am spus că vreau să schimb ceva. Asta, desigur, s-a întâmplat în perioada aia în care adolescenţii consideră că-s maturi şi pot lua singuri decizii.

Aşa arăta părul meu înainte de aventurile de la frizerii.

DSC_5042

După care l-am sacrificat puţin:

IMG_6321

Încă puţin…

_DSC7419

Încă câţiva centimentri şi mă opresc!

13563535_1147054505365369_1106368764_n

Am zis bine. M-am oprit. L-am lăsat să crească, dar m-am făcut roşcată. Pot eu oare să stau pe loc? Niciodata.

povesti_MG_6502 copy

Dar au trecut doar câteva luni şi, iată-mă! N-am mai putut răbda. Bine că nu m-am tuns cheală, că mă furase şi gândul ăsta.

13551115_1147056178698535_471672329_n

colorache

Dar nici asta nu mi-a fost de ajuns! Mi-am mai făcut o şuviţă roşcată, să fie cu efect. 🙂

13578676_1147054502032036_1500282870_n

Până când a început să crească şi l-am tuns iar, după aceeaşi formă.

DG3_2293

Până la urmă, am decis să-l las să răsufle şi el puţin. Ajunge. Un an şi câteva luni nu m-am atins deloc de părul meu. Dar, într-o zi tare caldă de vară, dacă tot era la modă, m-am programat la frizerie şi mi-am făcut ombre.

_MG_7044

Şi am rămas aşa pentru încă un an, până când m-am plictisit iar şi mi-am „tăiat” ombre-le.

_MG_5743

Zilele trecute, la două luni de la ultima tunsoare, am fost să-mi vopsesc capetele-n fumuriu. Încercarea a cam eşuat, nu s-au amestecat culorile cum ar fi trebuit, deşi culoarea arată bine şi aşa. În august se preconizează încă o încercare.

De obicei, se spune că o persoană-şi taie părul atunci când vrea să scape de trecut. Cred că acest lucru a acţionat şi asupra mea. Eram într-o perioadă de intense trăiri emoţionale şi căutam ceva care să mă înnoiască, să mă regenereze. Căutam ceva diferit de trecutul meu. Căutam un lucru care să mă adăpostească, să mă ascundă.

Nu mi-a fost niciodată frică de schimbări. Poate c-au fost ezitări, gânduri, dar niciodată frică. Viaţa nu merge înainte dacă nu schimbi nimic. Rămâi întotdeauna pe acelaşi loc. O schimbare, de obicei, aduce ceva nou. Desigur, nu te asigură nimeni că e un lucru bun, dar merită să încerci. Dacă n-o să rişti, n-o să obţii niciodată nimic. O să rămâi cu gândul: „Dar ce-ar fi fost dacă…?”.

Nu îţi fie frică de schimbări. Fie-ţi frică de monotonie.

 

 

6 gânduri despre “Despre schimbări

 1. Wow! Mia, stai linistita ca nu esti singura care a trecut prin schimbări majore. Dar stii ce e ciudat ca, dupa toate aceste „experimente”, ne dorim sa ne întoarcem la natural. Eu spun din proprie experienta 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, stiu ca nu sunt singura. Majoritatea trecem prin asta. Scopul meu a fost sa dau o mana de ajutor celor care n-au acest curaj.
   Eu n-am renuntat niciodata pe deplin la culoarea mea naturala. Eram, de fapt, impotriva vopsirii parului, caci il distruge. Dar nu m-am putut abtine si am experimentat pe capete. 🙂
   Merci!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s