Reintoarcere

Întreaga mea adolescenţă s-a bazat pe descoperiri, cercetări, frământări, decizii şi aşteptări. Toate acestea-s găzduite de cămeruţa mea de la Chişinău.

Am părăsit-o cu aproximativ 9 luni în urmă pentru o altă cămeruţă de la Iaşi, care, însă, n-a reuşit să-mi fure sufleţelul totalmente din locşorul meu de la Chişinău. Căci nimic nu e mai frumos decât să îţi aminteşti continuu şi mai apoi să revii între cei patru pereţi în care ai crescut, unde ai început să îţi cauţi personalitatea.

Am păşit pragul camerei şi, instantaneu, mi-au străfulgerat mintea mii de gânduri şi amintiri din ultimii 4 anişori ai vieţii mele. Mi-am cercetat măsuţa la care, cu exact un an în urmă, selectam de prin cărţi sute de teoreme şi formule matematice pentru examenul de bacalaureat. Nicidecum doar la matematică, însă! Nici istoria nu m-a lăsat să dorm în mai… Apoi m-am aşezat pe patul moale, care, bietul de el, şi-a tot schimbat locaţia între aceşti patru pereţi de vreo 3 ori în 4 ani. Îs sigură că mă urăşte că l-am forţat atât… Dar na, nu-mi place monotonia, ce să fac?…

În timp ce răsfoiam cărţile de pe raft, am găsit nişte petale de trandafir uscate. A fost primul trandafir primit de la o persoană tare dragă, şi am păstrat fiecare petală-n cartea mea preferată! Vai, ce amintiri!

De sub pat mi-a sărit pisica-n poale şi a-nceput deodată să toarce. S-a lipit într-atât de mine, încât mi-a dăruit o senzaţie de-aia pe care o avem cu toţii iarna, sub brăduţ, în familie, cu o cănuţă de ciocolată caldă-n mână şi cu Home Alone la tv. Doar că deja-i mai şi Home Alone-ul nu mai e în trend :).

Cel mai mult mi-a fost dor, totuşi, de peretele meu frumos, pe care l-am maltratat, înţepat cu ace, vopsit, dar şi iubit nespus de mult. Căci peretele ăsta a rugumat mai multe sentimente decât mine-n anii ăştia. Cred c-ar trebui să-i cumpăr o ciocolată, dacă tot m-a scăpat de câteva dintre sentimentele pe care refuzam să le accept. A fost ca o cutiuţă-n care depozitam toate neplăcerile, iar el mi le accepta pe toate, cu o dăruire de sine nemaipomenită._MG_7323 copy

Nu vă fie frică să vă întoarceţi acolo de unde aţi pornit, căci, până la urmă, punctul de pornire al unei aventuri este şi cel mai semnificativ!

 

 

5 gânduri despre “Reintoarcere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s