Cu drag, Setubal, Palmela si Azeitao

Probabil că nu îţi spun nimic aceste denumiri, dar te luminez eu cu plăcere!
Setubal este un district aflat la aproximativ 48 km de Lisabona, capitala Portugaliei. Palmela şi Azeitao sunt două judeţe ce aparţin districtului Setubal. Iniţial, ţi-ar părea că sunt nişte locaţii neinteresante, dar te asigur eu că-s worth it!

Prima dată am ajuns la Setubal cu aproximativ 4 ani în urmă. Nu a fost o destinaţie precisă, mult dorită, am plecat în direcţia dată doar pentru că aveam unde ne caza acolo. Pe parcurs, însă, am realizat că destinul mereu ne conduce pe drumul cel bun, căci am descoperit frumuseţile acestul oraş şi ale tuturor regiunilor pe care le cuprinde! Este un oraş primitor, cu sute de căsuţe albe cu acoperişuri portocalii şi cu multe străduţe înguste şi drăguţe! Dacă ajungi acolo, trebuie numaidecât să experimentezi toate plajele din regiune, în special Praia da Figueirinha.13115355_1105085132895640_142631426_n Şi ar fi bine să te duci până la orele 21, ca să poţi explora şi muntele Arrabida. De ce? Pentru că dacă te deplasezi cu maşina, până la orele 21 se circulă într-o singură direcţie, ceea ce înseamnă că te bronzezi un pic la soare, te stropeşti cu apă oceanică, mai colectezi nişte scoici, urci în maşină şi înconjori întreg muntele ca să poţi ajunge înapoi în oraş. Şi, crede-mă, vor fi cele mai frumoase 30 de minute din ziua aceea! Iniţial, ţi-ar părea că e o pierdere de timp şi o nebunie să nu se permită circulaţia dus-întors, dar, după ce vei descoperi şi acest munte şi minunăţiile pe care ţi le oferă, o să vrei să-ţi cumperi un cort şi să te stabileşti cu traiul acolo, la o margine de drum!

În plus, dacă înconjuraţi Serra da Arrabida, aveţi şansa să faceţi un popas pe la peşterile de pe pantele acestuia. Este o privelişte minunată, aveţi apele în faţă, puteţi să vedeţi chiar mici peştişori sau crabi printre stânci!

DSC_8154DSC_8155

Mai mult decât atât, pe orice plajă nu te vei afla, vei putea vedea Peninsula Troia, care este şi ea o destinaţie turistică interesantă! Este o mică peninsulă, care are un cazino, mai multe hoteluri, restaurante şi pe care, cu siguranţă, trebuie să o vizitezi dacă ajungi la Setubal! Deplasarea nu va fi o problemă, căci există mici vaporaşe care te pot duce până acolo.
O altă destinaţie turistică ar fi Castelul din Palmela. Este un castel ridicat în secolul al XII-lea, care se află pe vârful dealurilor Serra de Arrabida. Dacă nu-ţi este frică de înălţime şi urci în turnul castelului, îţi vei bucura ochii cu o privelişte minunată: întreg oraşul Setubal, peninsula Troia, fluviul Tejo şi Lisabona! Intrarea este liberă pentru toţi, vei găsi chiar şi un restaurant şi un magazin de suveniruri, pentru a-ţi umple ghiozdanul cu de toate. Destinaţia, desigur, nu va fi unică, căci după ce guşti din toate frumuseţile castelului, poţi să faci o plimbare şi prin orăşelul Palmela.

13090425_1105088109562009_313742437_n

Şi o ultimă destinaţie turistică, ca o cireaşăde pe tort: ar fi păcat să ajungi în Portugalia şi să nu afli cum se fac vestitele ţigle portugheze pictate, de obicei, în culorile tradiţionale, alb şi albastru, numite Azulejo. Iar pentru asta, dacă tot vei fi prin regiune, vizitează Azulejos de Azeitao pentru o demonstraţie şi experienţă unică în viaţa ta. Pentru mai multe detalii aici: Azulejos de Azeitao .

Să ai o seară frumoasă şi o noapte plină de vise portugheze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s